ua

Гранола – ідеальний сніданок та потужне підкріплення

Іноді, прокинувшись, раптом згадуємо, що сьогодні на нас чекає важкий день. Тут же псується настрій, і сніданок в горло не лізе. Нашвидку, зробивши кілька ковтків міцної кави, ми біжимо боротися за місце під сонцем. А даремно. У важкий день підвищена витрата енергії організму.

Згадайте, машину перед далекою поїздкою “під зав’язку” заправляють паливом, боєць перед боєм запасається боєприпасами, спортсмен перед змаганнями посилено вживає допінг. І нам потрібна енергія, а от же потрібен сніданок, причому, щільний збалансований, калорійний.

З невеликою кількістю ненасичених жирів, але багатий розщеплюющими вуглеводами, які “довго горять”. Необхідні також і білки, які допомагають вуглеводів поступово розщеплюватися і забезпечувати організм повноцінної енергією. Для стабілізації метаболізму треба хоча б трохи рослинної клітковини, яка надає благодійний вплив на травні процеси.

Як виявилося всім цим необхідним мають популярні американські сніданки Гранола, вже понад сто років вироблені в США. В її обов’язковий склад входять вівсяні пластівці з цілісних розплющених зерен, горіхи і сухофрукти. Вся ця суміш запікається з медом до хрусткої скоринки. Корисні властивості Гранола дивним чином збігаються з ранковими потребами організму.

Мед і сухофрукти поставляють “довгограючі” вуглеводи. Сухофрукти, взагалі, найкорисніші та безпечні солодощі. Трохи легких жирів міститься в горіхах. Цього цілком достатньо, щоб організм з ранку отримав заряд бадьорості, ідеальне енергетичне підживлення. В якості постачальника протеїнів і клітковини не дарма обрані вівсяні пластівці.

Овес піднімає настрій, він відмінний антидепресант. Але головне, що це чудове зернятко дає нашому організму всі білки і амінокислоти, які йому необхідні. Крім того, воно має потужні профілактичні властивості проти серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Важливість правильного сніданку для організму Гранола підтвердила часом. Ми знаємо, що американський народ – це енергійні і заповзятливі люди. Дуже може бути в цьому є і частка американського народного сніданку Гранола. Її поширеність в різних шарах американського суспільства надзвичайно висока.

Гранола їдять не тільки на сніданок. Завдяки своєму потужному енергетичному потенціалу вона незамінна для туристів і мандрівників. Завжди можна поповнити свої сили в дорозі, практично не втрачаючи часу. Серед робітників, особливо зайнятих важкою фізичною працею, вважається обов’язковим полуденок з Гранола між сніданком і обідом.

В Америці її випускають у вигляді батончиків. Вони дуже популярні серед школярів і, як не дивно, серед морських піхотинців. На їх польовій формі навіть передбачений спеціальний кишенька для Гранола. Мільйони людей в світі спробували і залишилися з Гранола назавжди.

Повернутися