ua

Важливість правильного сніданку для організму з Гранола

Іноді, страждаючи від надмірного харчування, виникає бажання відмовитися від сніданку, тому що фізіологічні процеси, що протікають вранці, дозволяють набагато легше відмовитися від їжі ніж вдень або ввечері. Як правило, причиною такої відмови є бажання зменшити вагу. Здавалося б все логічно, чим менше їси, тим швидше зникають зайві кілограми.

Але виявляється не все так просто. Важливіше коли їси. Люди, які не снідають, перекушують до обіду, або в обід з’їдають значно більше. Ось і виходить, що відмова від сніданку не допомагає зменшити вагу, а часто навпаки сприяє його нарощуванню.

Більш того, не поснідавши, людина завдає шкоди своєму здоров’ю. Результати вимірювання кількості цукру в крові протягом п’яти годин після сніданку показали, що у тих людей, хто відмовився від ранкового прийому їжі, рівень глюкози в організмі на 50% вище. А це прямий шлях до розвитку цукрового діабету і ожиріння.

Ще один приклад нелогічності дій нашого організму. Адже після прийому їжі рівень цукру в крові зростає. Але організм відразу ж кидає в топку тільки що отримані калорії для компенсації енергетичних витрат, тим самим нормалізуючи цукор. І навпаки, в разі витрати енергії при дефіциті цукру йому доводиться вивільняти цукор із запасів у великих обсягах, ніж це необхідно. Це призводить до перевантажень підшлункової залози і перепадів в синтезі інсуліну.

Ще важливо вибирати правильний сніданок, який повинен бути висококалорійним, але не за рахунок насичених жирів, а за рахунок матеріалів, що розщеплюються вуглеводів. Це “паливо повільного горіння”, ще потрібен білок і велика кількість клітковини для нормального травлення. Понад сто років тому в Америці придумали такий корисний сніданок, який називається Гранола. Снідайте на здоров’я!

Різновид нашої Гранола: granola.com.ua/granola-2/

Повернутися